< Terug naar overzicht

Terugblik: 'Bouwvak met de hele familie!'

Datum 20 jun 2013
Locatie Hoefnagel Totaalbouw Sprang-Capelle
Terugblik: 'Bouwvak met de hele familie!'
Met ruim 100 bezoekers, een indrukwekkend bedrijfsterrein en diverse presentaties was er veel te zien en te horen tijdens de bedrijfspresentatie op donderdag 20 juni jl. van Hoefnagel Totaalbouw in Sprang-Capelle. Zo vlak voor de bouwvak legden de medewerkers van Hoefnagel Totaalbouw voor ons de rode loper uit en lieten ons zien dat het feitelijk het hele jaar ‘bouwvak’is bij Hoefnagel; buiten de vakantie om wordt er vakkundig gewerkt aan allerlei bouwprojecten!

Alexander Hoefnagel – uit de derde generatie van de familie Hoefnagel - was onze gastheer deze avond, maar was beslist niet de enige aanwezige van de familie. Samen met de tweede generatie stuurt hij het bedrijf aan dat al sinds de oprichting in 1930 actief is in de bouw. Opa Hoefnagel begon aanvankelijk als timmerman, maar breidde zijn werkzaamheden al snel uit met een prachtig aannemingsbedrijf als trots resultaat. Inmiddels is het bedrijf een vertrouwd en deskundig aannemer met jarenlange ervaring in woningbouw, utiliteitsbouw, ver-/aanbouw, renovatie en projectontwikkeling. Zowel bedrijven als particulieren weten Hoefnagel Totaalbouw dan ook al jaren te vinden voor de meest uiteenlopende projecten. Het bedrijf telt zo’n 50 trouwe medewerkers, waaronder dus verschillende familieleden. 

Een van de bedrijfshallen was voor deze avond omgetoverd tot een feestelijke ruimte. De uitstekende bediening was in handen van leden van Dance Wing(het bedrijf van Alexanders broer Robert). Na het welkomstwoord door Alexander werden we in groepen opgesplitst om in detail kennis te kunnen maken met het totaalconcept en de diversiteit van het bedrijf. Het weer was opmerkelijk aangenaam, wat extra prettig was bij de interessante rondleiding over het terrein en door de bedrijfshallen. Hoefnagel heeft alle mensen en middelen in huis om iedere opdracht in eigen beheer efficiënt uit te voeren. Met staalbewerking, sloop-, tegel-, metsel- en timmerwerk in eigen hand, een grote voorraad materialen en eigen transport zijn ze op alles voorbereid. 

We maakten ook kennis met Profect Kozijn-bouw, onderdeel van Hoefnagel en vooral gericht op particuliere verbouwingen. 
In deze stand mocht iedereen proberen precies 100 gram af te zagen van blokken hout. Een voorbeeld van 100 gram lag klaar om het extra makkelijk te maken. Makkelijk? Niets bleek minder waar. Ondanks nauwkeurig passen en meten, lukte het slechts 11 aanwezigen in de buurt van het gewenste gewicht te komen. Walther Huijsmans en Ad Snijders werden de trotse winnaars van een tegoedbon van Profectkozijnbouw van respectievelijk € 50,00 en € 75,00. De hoofprijs, een tegoedbon van € 100,00, ging naar Monique Kuijsters.

De primeur van deze avond was de introductie van een nieuw digitaal hulpmiddel voor de kopers van woningen: ‘EnergieKwonen’. Dit concept helpt kopers beter keuzes te maken als het gaat over de grootte, uitvoering, afwerking, interieur, indeling en energieverbruik van het huis van hun dromen. De woning verfraaien met een dakkapel? Tuindeuren? Een serre? Gebruik maken van zonnepanelen? Met een enkele muisklik zie je direct het effect van je keuze in beeld en kun je zien wat de eventuele prijsconsequenties zijn. Een concept waar de kopers veel voordeel van zullen ondervinden!

Aan de bar, in een comfortabel zitje of buiten aan een sta-tafel; na de presentaties koos iedereen zijn favoriete plekje om met een hapje en een drankje nog even bij te kletsen en te proosten op de naderende vakantie. We danken iedereen van Hoefnagel Totaalbouw voor hun enthousiasme, hun gastvrijheid en perfecte afsluiting van de eerste helft van weer een mooi KOS-jaar!

Klik hier voor de foto's

Terug naar boven