< Terug naar overzicht

Terugblik: 'Elke seconde telt!'

Datum 16 apr 2014
Locatie Brandweer Kaatsheuvel
Terugblik: 'Elke seconde telt!'
Met 22 vrijwilligers bestrijdt Brandweer Kaatsheuvel brand en biedt zij hulp bij allerlei calamiteiten in en om de gemeente Loon op Zand. Bij een brand telt elke seconde, dus wat kunt u zelf doen om een brand te blussen of, beter nog, te voorkomen?

Woensdag 16 april jl. was de KOS te gast bij Brandweer Kaatsheuvel. Op een andere weekdag dan gebruikelijk, maar dat was aan de opkomst niet te merken. De druk bezochte en perfect verzorgde avond stond voor een groot deel in het teken van voorlichting en preventie. De brandweerlieden maakten ons bewust van de aanwezige gevaren, de preventiemogelijkheden en gaven tips voor de aanpak bij brand.
Weet u bijvoorbeeld dat door warmte-ontwikkeling materialen spontaan vlam vatten? Dat een dichte deur een brand enkele minuten kan vertragen? 
Welke maatregelen neemt u om brand bij uw bedrijf te voorkomen? En wat als er brand uitbreekt bij de buren? Wat hebben zij zoal opgeslagen? Wat kunt u zelf doen ter preventie? 
 
Allereerst vond een presentatie plaats over de organisatie, waarbij de specialistische taken van de vestiging Kaatsheuvel uitgelegd werden. Daarna kwamen preventie en EHBO/BHV uitvoerig aan bod. De demonstratie waarbij de KOS-leden zelf aan de slag mochten om een auto vakkundig te slopen, trok veel belangstelling! 
De verrassende en boeiende informatie gaf volop stof tot nadenken en werd uitvoerig besproken tijdens de afsluitende borrel. 
 
Het is prettig te weten dat de brandweer snel ter plaatse is, als er ondanks alle voorzorg toch calamiteiten ontstaan. Hartelijk dank daarvoor en voor een uiterst plezierige én leerzame KOS-avond!

Terug naar boven