< Terug naar overzicht

Terugblik: Geboeid door de samenwerkende politie!

Datum 16 apr 2009
Tijdstip 00:00 uur
Locatie Locatie: Politiebureau Waalwijk-Loon op Zand
Adres Tilburgseweg 23B, Sprang-Capelle
Terugblik: Geboeid door de samenwerkende politie!
Met de recentelijke ingebruikname van een gloednieuw pand is de samenwerking tussen de teams politie gemeente Loon op Zand en de politie gemeente Waalwijk van start gegaan. Op donderdag 16 april werd de KOS allerhartelijkst door de teams met koffie/thee en cake ontvangen.

Teamchef Corine van der Vliet en operationeel chef Rini Vissers vertelden ons over de landelijke en regionale organisatie van de politie, de totstandkoming van de samenwerking en de huidige werkwijze. De politie moet in de werkverdeling keer op keer prioriteiten stellen en keuzes maken. Geen makkelijke opgave, want elke zaak is uitermate belangrijk. Toch is het onvermijdelijk dat de opvolging van een zaak soms uitgesteld wordt, omdat een andere zaak voorrang krijgt. De redenen daarvoor zijn heel verschillend en worden door veel factoren beïnvloed. Met een pakkend filmpje waarop een reconstructie van een overval in huis te zien was, werden de gevolgen en te nemen acties duidelijk gemaakt.

De totale presentatie maakte veel los bij de ruim honderd aanwezigen: ze onderwierpen dit keer de politie aan zo’n uitgebreid verhoor, dat de rondleidingen wat later startten dan gepland. Intussen werd de stoelen en tafels verplaatst, zodat er volop ruimte was om met elkaar in gesprek te raken. Drankjes en hapjes werden uitgedeeld, zelfs tot in de garage aan toe! Om ca. 23.00 uuur was de laatste groep terug van de bezichtiging van de kantoren, verhoorkamers, cellen en andere functionele ruimtes. En dat de gebruikelijke ‘borrel’ alcoholvrij was, maakte de avond beslist niet minder geslaagd!

Terug naar boven