< Terug naar overzicht

Terugblik: Jaarlijks Uitstapje: ?Een leven met leer; ontmoet met de KOS verleden en heden?

Datum 19 mei 2011
Locatie Brasserie & Partycentrum Duinlust
Terugblik: Jaarlijks Uitstapje: ?Een leven met leer; ontmoet met de KOS verleden en heden?
Het jaarlijks uitstapje van donderdag 19 mei jl. liet ons kennismaken met de leder- en schoenindustrie van de Langstraat. We verzamelden ons met ongeveer 50 KOS-leden bij Brasserie & Partycentrum Duinlust. Per bus werd de eerste locatie van deze middag aangedaan, waar het historische ambacht nog wordt uitgeoefend. Bij Schoenfabriek Greve lieten gedreven medewerkers ons kennis maken met o.a. een contrefort en cambreur. Het was een indrukwekkend ambachtelijk proces. Per week worden hier nog 400 paar schoenen met de hand gemaakt.

Na de kennismaking met het verleden bezochten we de hedendaagse (veiligheids)schoenindustrie bij Neskrid in Kaatsheuvel. Deze begon met een interessante presentatie door Jan Dirksen over het bedrijf en de historie van Neskrid en Maurice Ebbing over Shoes & Work. Vervolgens een rondleiding door de productiehal van Neskrid, die vol in bedrijf was zodat alles “live” was mee te beleven. Ook de “pasbus” van Shoes & Work was voor velen een openbaring en een plezierige kennismaking met een creatieve schoenen-onderneming door Maurice en Manfred Ebbing. Uiteraard hadden de gastheren gezorgd voor een hapje en drankje, zoals dat volgens goed KOS-gebruik gaat.

Na al deze boeiende kennismakingen en ervaringen werd bij Brasserie & Partycentrum Duinlust een mixed buffet gepresenteerd waar nog meer KOS-leden voor de feestavond aanschoven. Er werd nog lang nagesproken en genoten van een heerlijke lente-avond met op de achtergrond de feestelijke ambiance van de Kaatsheuvelse zanger Jozef van Nunen. Bij verrassing werden nog een aantal KOS-leden verrast met ludieke prijzen voor de KOS-prijsvraag van de middag, de foto’s spreken voor zich!

We danken alle gastheren en -vrouwen hartelijk voor hun warme ontvangst, verkwikkende drankjes en smakelijke gerechten! Wilt u de foto's bekijken, klik dan hier.

Terug naar boven