< Terug naar overzicht

Terugblik: Jubileumuitstapje: Paradepaardjes en heilige koeien

Terugblik: Jubileumuitstapje: Paradepaardjes en heilige koeien
De regen kon ons niet deren tijdens ons jaarlijks mei-uitstapje van donderdag 16 mei jl. We vierden samen met een groot aantal leden uitgebreid ons 20-jarig jubileum met een bijzondere en geslaagde invulling!

Unieke KOS-toer
Het begon meteen goed: de speciale KOS-combitaxi haalden de leden die dat wensten tegen 13.00 uur thuis op en bracht ze naar Experience-Island ‘t Blauwe Meer waar ze ontspannen startten met kofie/thee en allerlei lekkere versnaperingen.
Gewapend met routebeschrijving, vragenlijst en een compleet pakket met drankjes, zoete en hartige snacks werden we in groepjes van 4 op pad gestuurd. Daarvoor stond een imposante serie voertuigen voor ons klaar, die speciaal voor ons jubileum beschikbaar was gesteld door Autobedrijf van Mossel. Bij welke auto uit de stal van Van Mossel u achter het stuur kroop, was pure willekeur. Maar we hebben niemand horen klagen!
Een regenachtige maar ontspannen en afwisselende puzzelrit volgde via autowegen en landelijke straten, door Brabantse dorpen en langs toeristische bezienswaardigheden. In Oudenbosch was er gelegenheid om onderweg even de benen te strekken en een bezoekje te brengen aan de verrassend mooie Basiliek. Trappen werden beklommen, kaarsjes werden aangestoken en sommige shopten zelfs even in het kerkelijke winkeltje.

Edel hoefgetrappel
Een poos later verwisselden we onze heilige koe voor een paradepaardje. Op het eindpunt stond Erik Berkhof, directeur van Van Mossel Groep, samen met een aantal medewerkers klaar voor een hartelijke ontvangst op zijn indrukwekkende Margaretha Hoeve. De eeuwenoude en toonaangevende hoeve staat bekend als opleidingsstal, fokkerij, internationale springstal, maar vooral ook om de handel in jonge springpaarden, sportpaarden en fokmerries. Het Audi Team heeft er haar thuishaven; de ruiters hebben alle mogelijkheden om hier te trainen. Een boeiende rondleiding met tot de verbeelding sprekende verhalen en veel vragen uit het publiek volgde. Ter afsluiting mochten we een trainingsdemonstratie bijwonen.
In de sfeervolle bar was het tijd voor een drankje. Dankzij Bakkerij Piekfijn en Joost Geelen konden we ook hier genieten van zoete en zoute hapjes. Dat ging er in als koek, want de klok gaf inmiddels al ruim 17.00 uur aan.
Even later reden we weer terug naar ‘t Blauwe Meer, uiteraard weer via een afwisselende route. Maar met een andere auto en soms zelfs met een andere chauffeur. Wie heeft Frans Bauer nog gezien?

Culinaire en muzikale mix
Bij Experience-Island ’t Blauwe Meer genoten we van een voortreffelijke BBQ. Door het sfeervolle interieur met uitzicht op de omliggende natuur hadden we amper hinder van de aanhoudende regen. Terwijl we van de smakelijke spijzen genoten, voerde de langverwachte LIVE-Music-bar het tempo geleidelijk aan op. De pianisten speelden en zongen voor ons de sterren van de hemel. Onze voorzitter memoreerde in zijn toespraak het 20-jarig jubileum en keek terug op 20 jaar KOS. Op veler verzoek treft u hierbij de toespraak van onze voorzitter aan. Daarnaast verraste onze voorzitter Henk van de Hout als initiatiefnemer en oud-bestuurslid van de KOS met het ere-lidmaatschap van de KOS en maakte de prijswinnaars (Sjef Puts (3e), Yvette van Caem (2e) en Lianne Brouwers (1e)) van de puzzelrit bekend.
Er waren deze avond dus genoeg redenen om te feesten. We dansten nog lang door tot de KOS-taxi ons - moe maar voldaan - naar huis te bracht.

We bedanken alle mensen die met hun inzet, belangstelling, deelname en enthousiasme deze jubileumdag tot een feest hebben gemaakt!

Klik hier voor de foto's

Terug naar boven