< Terug naar overzicht

Terugblik: Nieuwjaarsreceptie met gemeente Loon op Zand

Datum 21 jan 2010
Locatie Locatie: Gemeentehuis Kaatsheuvel
Adres Nieuwe Markt 1 in Kaatsheuvel
Terugblik: Nieuwjaarsreceptie met gemeente Loon op Zand
De eerste KOS-donderdag van het jaar was de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, die we samen met OPG en de gemeente Loon op Zand organiseren voor alle ondernemers uit de gemeente. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds: we mochten bijna 300 mensen welkom heten!

Het thema was deze keer ‘Door Eendracht Sterk’. Wethouder Wim Aussems sprak over zaken die met name door de ondernemers SAMEN was opgepakt. Hij bracht verder de huidige economische recessie in relatie met voetbalclub DESK (Door Eendracht SterK), die in de crisis van 1930 werd opgericht. Armoede bracht de mensen bij elkaar. Creativiteit, ondernemersgeest en doorzettingsvermogen resulteerde in initiatieven, waarvan we nu nog de vruchten plukken.
 
Waarnemend burgemeester Wim Luijendijk ging daarna wat dieper in op de ontwikkelingen rondom het Bruisend Dorpshart. Hij sprak met vertrouwen over dit project, waar we al zo lang op wachten. Hij verraste vervolgens de familie De Bie volkomen met het overhandigen van de zilveren legpenning van onze gemeente. Jos en Jeanne de Bie met hun twee zonen kregen deze bijzondere penning als mooie afsluiting van het prachtige jubileumjaar 125 jaar ’t Maoske!
 
Nadat er gezamenlijk een toost was uitgebracht op het nieuwe jaar, zorgde de KOS met een spetterend optreden van De Zwoelie Troelies voor een komisch en muzikaal intermezzo! Restte alle aanwezigen niets anders meer dan ontspannen samen nieuwe contacten te leggen en na te praten met oude bekenden.

Terug naar boven