< Terug naar overzicht

Terugblik: 'The Green Innovators'

Datum 19 jun 2014
Locatie Expeditiehal van Van Son & Koot
Terugblik: 'The Green Innovators'
Dat de Japanse esdoorn haar specialiteit is, werd wel duidelijk tijdens de bedrijvenpresentatie bij Van Son & Koot op donderdag 19 juni jl. Samen met zijn medewerkers heeft Jim Koot op een vakkundige wijze d.m.v. een rondleiding het productieproces aan ons gepresenteerd en met trots de zelfontwikkelde varianten van o.a. de Japanse esdoorn getoond.
Van Son & Koot produceert maar liefst veertig verschillende variëteiten in een groot aantal verschillende potmaten en groeivormen. Niet voor niets is dit bedrijf Europees marktleider in Acer palmatum. In één van de kassen worden al ca. 1 miljoen planten verzorgd tot ze groot, mooi en sterk genoeg zijn voor de verkoop. De planten worden al gauw zo’n 20 tot 25 keer ter hand genomen voordat zij het pand verlaten. Alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt en er lijkt geen plantenpotje verkeerd te staan! Onze KOS-leden waren behoorlijk onder de indruk van deze professionele rondleiding. Er werden veel vragen gesteld en de opkomst was groot.
Ook de kernwaarden van Van Son & Koot worden geheel op expliciete wijze binnen heel het bedrijf verwezenlijkt. Het is een prachtig, innovatief, groots en dynamische kwekerij van tuinplanten binnen heel Europa. Alle processen, van het stekken van planten tot de marketing, sluiten KOStelijk op elkaar aan. Ook deskundig op het gebied van online verkoop, ondersteunen zij daarmee diverse tuincentra. 
Met alle KOS-leden hebben wij op deze bijzondere bedrijvenpresentatie fijn de bloemetjes buiten gezet en dankzij Springer & Beerens hebben we genoten van de hapjes en de drankjes. Kortom; het was een zeer indrukwekkende en bovendien leerzame avond!

Klik hier om de foto's te bekijken

Terug naar boven